יום ראשון, 14 ביוני 2015

סיבה טובה לסיבים תזונתיים



להסב את העיכול לסיבים תזונתיים
כבר בגילאים צעירים בעיות עיכול הן בעיות שכיחות מאוד. ניתן היה לחשוב שדווקא בתרבות השפע והאפשרויות המרובות והמגוונות על מדפי המרכולים השונים, אפשר היה להגיע אל תזונה שופעת כל טוב ולעכל בזכותה בקלות את המזונות המגיעים אל הקיבה שלנו. אך נראה כי דווקא תרבות השפע, מביאה אל שולחן האוכל שלנו שפע של מזון מהיר, ג'אנק אם תרצו. המזון המהיר עתיר טעמים מפתים, אך אינו מרבה בהרבה סיבים תזונתיים בריאים. כך יוצא כיום שכבר בשלבים מוקדמים, צעירים וצעירות נתקלים בבעיות עיכול וצריכים לשנות דרסטית את תזונתם, להמעיט במאכלים שומניים ומתובלים ולהרבות בפחמימות מורכבות, פירות וירקות ובאוכל עתיר סיבים תזונתיים.

לעכל את הבשורה של סיבים תזונתיים
בגילאים מבוגרים יותר, המחסור בתזונה מרובה עם סיבים תזונתיים, שכיח לא פחות. גם כאשר האשמה אינה טמונה באוכל שמגיע בשקיות צבעוניות מדיי, בגיל מבוגר הגוף זקוק ליותר סיבים תזונתיים על מנת לעכל את המזון. סיבים תזונתיים עוזרים לעיכול ולתחושה של קלילות במקום כובד. סיבים תזונתיים בתיזמון האוכל הנכון, מוסיפים בריאות לארוחה ולעיכול שלה, וזו כבר סיבה טובה ומזינה לסיבים תזונתיים.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה